dilluns, 12 de setembre del 2011

Directa Ansó

Allò descunegut, sempre t'omple el cap ple de fantasies, de com serà, si la roca sèrà xunga, com seràn les parets,..tot i així tenia moltes ganes de descobrir aquesta vall! realment potser si que poc coneguda però gens amagada; tenin com a veïnes les famoses valls del Roncal i Hecho.
Pel que fa l'escalada aparague ja fa uns anys un recull fet per l'Antonio (2005-6) on ja plasma la seva gran obra (ja desfassat)de moltes ascensions i vies de la vall en diferents i variades parets!
Jo ja tenia el llibre fara uns 3 o mes anys a la mà i sempre o tenia present i finalment he pogut tastar aquestes fantasies amb:
DIRECTA ANSÓ: 27-08-2011 (MD+, 170m, V+Obli.)
Bernat Jover (Rumba) i Noel Alonso (Poca-sang).
(1er llarg)
Tot just arribats amb la bufeta a reventar i parats a la cuneta, davant la paret (Espolon del paso) que dona pas al majestuós congost, hi varem divisar una bona linea de diedres força logica
i atraïent que més tarda el cap d'un parell de dies seria la Directa ansó(primera foto de la paret i els diedres entre sol i sombra), logica, de roca impecable a part d'alguns trams com sempre i on farem anar els kamalots com s'hi d'un joc es tractés! cal portar-ne de repetits! en fin la ressenya penso que diu casi de tot així que; ha disfrutar-la!

Resenya Rumbateam, amb algun dibuix d'en Poca-sang.


(Diedre del tercer llarg.)

(sortida del segon llarg.)

(Diedre i fisura Cap el 4rt llarg)

A part us penjo algunes fotiquis més d'escalades per la zona, algunes d'estraordinària bellesa!


Fotos superiors al descens i escalada a la paret de Ur, paret imponent i vertical a la via Camille







(1er llarg de I-II grau bastant o molt expo a la paret d'UR)

Cal tenir en compte que de vegades tant xungues són les tàpies com l'accés, jo sempre dic que la victoria esta al cotxe o al bar amb una bona birra, de mentres ""Ojo Peligro".


Aquestes últimes són de la via :Esminu, curat però molt guapa en un entorn també guapíssim.


Resumillo del que ha estat uns dies envoltat de fantasia amb vies, parets (destacar paret de Ur i tozal d'Espelugna o alga així), entorn de privilegi, gent curiosa pero encantadora, bar-camping (Totes les ressenyes), banys al riuet amb els ouets ben apretadets i como no, xistorra i pacharan del bò a l'ordre del dia!

Del tot recomenable.

5 comentaris:

Fino ha dit...

Com us heu posat!!! La roca es veu boníssima, per portar la setrillera de mig litre!!!

La setmana que ve quan torni ja parlarem.

Salut!!!

Anònim ha dit...

maku xò ehh??

un bon vion en un lloc increible, és lo que té ser espavilat i no seguir les modes!!!

ferran

Pitus ha dit...

La via s'haurà de tastar; el lloc i la ressenya són espectaculars.

Mk

edunz ha dit...

uei! ahir vam empatxar-nos amb la "directa al pagès" ... vaia con la rumbita que sona per allà, .. la roca trencada del penúltim llarg a mi se'm fa atravessar - si es que no somos nà
guapaviad'aventuraiapretarelsouets

a veure si em curo algun dia i torno a escalar a gust per seguir-vos el rastre

Anònim ha dit...

ei enduz!! quina ilusió que l'hagueu repetida!! espero llegir aviat la piada al bloc..aixi que vareu vibrar ehh Felicitats!
Fins aviat.